Meaty&Cheesy Ultra Bio Karbon Mangal & Barbekü Kömürü (Kütük) - 12 kg
Meaty&Cheesy Ultra Bio Karbon Mangal & Barbekü Kömürü (Kütük) - 12 kg
Meaty&Cheesy Ultra Bio Karbon Mangal & Barbekü Kömürü (Kütük) - 12 kg
Meaty&Cheesy Ultra Bio Karbon Mangal & Barbekü Kömürü (Kütük) - 12 kg

Meaty&Cheesy Ultra Bio Karbon Mangal & Barbekü Kömürü (Kütük) - 12 kg (MKK12)

İndirim Oranı : %22 İndirim
Fiyat : ₺959,40(KDV Dahil)
İndirimli : ₺749,90(KDV Dahil)

Ürün Özellikleri

  • %100 Doğal Meşe Odunu
  • Karbon miktarı %73 üzerindedir.
  • Kütük şeklindedir.
  • Kolay tutuşur 8-10 dk da yanar.
  • 20 dk da kullanıma hazır hale gelir.
  • Yanma süresi ortalama 90-120 dk arasındadır.
  • Daha az kül ve duman üretir.
  • Küçük kırık ve tozsuz paketlenir.
  • Yüksek karbon daha lezzetli aroma sağlar.
  • Uzun raf ömrü.

 

Diğer Kömürlerden Farkımız

  • Tam otomatik sistemlerle bilgisayar destekli kömür üretimi (TÜRKİYE'DE TEK)
  • %70-80 Karbon Oranı (Piyasa Ortalaması %50-60)
  • Yüksek Kalori (7100-7300 cal) Piyasa Ortalaması (4000-5400 cal)
  • Kül Oranı %2 (Piyasa ortalaması %17)
  • Nem Oranı %3 (Piyasa ortalaması %10)
  • Elektronik Elek Sistemi (Tozsuz dolum ve standart boyutlarda kömür parçaları)
  • Hızlı Tutuşma (%23 Doğal odun gazı oranı)
  • Uzun Raf Ömrü (Nem almayan çift kat kraft paketleme)

:

Meaty&Cheesy Ultra Bio Karbon Mangal & Barbekü Kömürü (Kütük) - 12 kg

 

Diğer Kömürlerden Farkımız

  • Tam otomatik sistemlerle bilgisayar destekli kömür üretimi (TÜRKİYE'DE TEK)
  • %70-80 Karbon Oranı (Piyasa Ortalaması %50-60)
  • Yüksek Kalori (7100-7300 cal) Piyasa Ortalaması (4000-5400 cal)
  • Kül Oranı %2 (Piyasa ortalaması %17)
  • Nem Oranı %3 (Piyasa ortalaması %10)
  • Elektronik Elek Sistemi (Tozsuz dolum ve standart boyutlarda kömür parçaları)
  • Hızlı Tutuşma (%23 Doğal odun gazı oranı)
  • Uzun Raf Ömrü (Nem almayan çift kat kraft paketleme)

 

Meaty&Cheesy Ultra Bio Karbon kömür, uzun süren 7100cal - 7300cal sıcaklığı ile etlerin daha iyi mühürlenmesini, suyunu hapsetmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar. Kömürün ete bıraktığı lezzetli aroma, barbekü ve mangal keyfinizi arttırır.

Uzun süre yüksek enerji , güçlü ısı üretir. Ortalama 2 saate kadar yanma süresine sahiptir. Bu süre market kömürlerinde ortalama 30 dk, elleme meşe kömürlerinde 45 dk, Küba kömüründe 75 dk civarındadır.

%100 doğal meşe odunundan üretilen, kütük şeklindeki mangal kömürüdür. 8-10 dakikada tutuşan 20 dakikada kullanıma hazır hale gelen ve 2 saate kadar yanma süresiyle, barbekü ve mangal keyfinizi daha lezzetli ve uzun süreli hale getirir.

 

Bio Karbon Kömür Nedir ve Üretimi Nasıl Yapılır ? Piroliz Yönteminin (Geleneksel) Üretiminden Farkı Nedir ?

Geleneksel yöntemde odunlar çadır şekli verilerek dizilir (torluk), üzeri saman ve çamur ile örtülür, gaz çıkışı için bir kaç boru eklenir, bu borulardan içeri ateş salınarak tamamen kontrolsüz ve ilkel bir ortamda odun karbonlaştırılır. Bu yöntemde sıcaklık, karbon oranı, nem oranı, kül oranı gibi değerlere müdahale edilemez. Piroliz yöntemiyle ise (yüksek sıcaklıkta oksijen olmadan ayrıştırma) 13 sensör ve bilgisayar destekli bir sistem kullanılarak sıcaklık, karbon oranı, nem oranı, kül oranı gibi değerler tamamen kontrol edilebilir bir ortamda karbonlaştırılır.

Karbonlaşma evresinde, odunun içindeki nem ayrışır ve selüloz molekülleri parçalanarak çeşitli gazlar ve materyaller açığa çıkar. Bu süreçte odunun karbonlaşma derecesi ve içerisindeki doğal gaz miktarı ölçülebilir hale gelir. Karbon miktarı, kömürün uzun süre yanmasını sağlarken içerisindeki yanıcı gaz oranı kolayca tutuşmasını sağlar. Bu süreç tamamen doğal bir şekilde işler ve dışarıdan sıcaklık dışında herhangi bir müdahale gerektirmez.

Üretilen kömür %70 üzeri değerlerde karbon içeriyorsa bu kömüre "Bio Karbon Kömür" adı verilir.

 

Faydaları

 

  • Daha uzun süre yanar: Bio karbon kömürü, geleneksel mangal kömürüne göre daha uzun süre ve yüksek sıcaklıkta yanar. Bu, kömürün daha fazla karbon içermesinden kaynaklanmaktadır.
  • Daha Az Kül ve Duman: Bio karbon mangal kömürü, içerisindeki nem oranı düşük olduğundan ve piroliz sürecini sonuna kadar tamamladığından dolayı daha az kül ve duman üretir. Dumanın az olması mangal keyfini arttırır aynı zamanda çevre üzerinde olumlu bir etki oluşturur.
  • Kontrol Edilebilir Kömür Kalitesi: Bio karbon mangal kömürü üretimi, bilgisayar destekli sistemler ve sensörlerle kontrol edilebilir, böylece kömür kalitesi hassas bir şekilde ayarlanabilir ve tutarlılık sağlanabilir. Mevsimsel şartlara bağlı kalmadan yılın 12 ayı aynı kalitede kömür üretilebilir.
  • Lezzete Olan Etkisi: Bio karbon kömürü, Piroliz sürecini tamamlamış bir kömür olduğundan odundan kömüre dönüşte odunun tamamı karbonlaşır. İçerisinde odundan kalıntı kalmadığı için is tadı oluşturmaz. Geleneksel mangal kömürüne göre pişirelen etin lezzetini ön plana çıkartır.
  • Uzun Raf Ömrü: Bio karbon mangal kömürü, geleneksel odun veya kömüre göre daha uzun bir raf ömrüne sahiptir, bu da nem oranı düşük olduğundan böceklenmeyi engeller depolama ve kullanım kolaylığı sağlar. Ayrıca Meaty&Cheesy Bio Karbon kömüründe çift kat kraft paketleme sayesinde dışarıdan nem alması engellenmiştir.

 

Paketleme

Kömür otomatik makinelerde boyutlarına göre elenerek standart boyut aralığında parçalar, geleneksel (kürek,kova) yöntemleri kullanılmadan tam otomatik makineler ile el değmeden paketlenir. Buda paketin içerisinden toz, küçük parça ve kömür dışındaki (odun parçası, çöp, toprak, taş) kalıntılarının çıkmasını engeller.

 

Ürün Özellikleri

  • %100 Doğal Meşe Odunu
  • Karbon miktarı %73 üzerindedir.
  • Kütük şeklindedir.
  • Kolay tutuşur 8-10 dk da yanar.
  • 20 dk da kullanıma hazır hale gelir.
  • Yanma süresi ortalama 90-120 dk arasındadır.
  • Daha az kül ve duman üretir.
  • Küçük kırık ve tozsuz paketlenir.
  • Yüksek karbon daha lezzetli aroma sağlar.
  • Uzun raf ömrü.

 

Bio Karbon Meşe Kömürü Tubitak Analiz Sonuçları

Kullanım Talimatları

  1. Kömür tutuşturma bacasına kömürleri ekleyin. (Kömür bacası satın almak için buraya tıklayın.)
  2. Kömür tutuşturma bacasını, Mangal veya barbekünün kömür tavasına yerleştirin.
  3. Bacanın altına bonga odun parçaları veya çıra ekleyin. (Bonga satın almak için buraya tıklayın.)
  4. Odun parçaları veya çıra tutuştuktan 20dk sonra kömürler hazır hale gelir.
  5. Bacadaki kömürleri kömür tavasına dökün ve pişirmeye başlayabilirsiniz.

Uyarılar

  • Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız.
  • Yangın tehlikesine karşı dikkatli kullanınız.
  • Kömürleri yaktıktan sonra, soğumasını bekleyerek atınız.

Meaty&Cheesy

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size en iyi hizmeti sunabilmek ve reklam çalışmalarında kullanmak amacıyla sayfamızda çerezlerden faydalanıyoruz. Sayfamızı kullanmaya devam ederek çerez kullanımına izin vermiş oluyorsunuz. Çerezler hakkında ayrıntılı bilgiye 

Çerez Politikamız'dan ulaşabilirsiniz.